Hvordan kan norske organisasjoner håndtere utfordringer knyttet til sykefravær mer effektivt?

Hvordan kan norske organisasjoner håndtere utfordringer knyttet til sykefravær mer effektivt?

Bloggserie: Slik forenkler og forbedrer du arbeidsdagen din
Picture of Øyvind Johansen

Øyvind Johansen

Senior forretningsutvikler

Har du noen gang stilt deg spørsmålet: Hvordan kan norske organisasjoner håndtere utfordringer knyttet til sykefravær mer effektivt? Svaret kan ligge i en innovativ kombinasjon av en sykefraværsmodul og helsetelefon-tjenester innlemmet i ditt HRM-system. La oss utforske hvordan denne dynamiske duoen kan løse utfordringer og optimalisere helsestyringen i norske organisasjoner. 

Redusert fravær og økt produktivitet 


Arbeidslivet er dessverre preget av et betydelig nivå av sykefravær, som kan påvirke produktiviteten og øke arbeidsbelastningen for gjenværende ansatte.
 

Med en sykefraværsmodul i HRM-systemet kan organisasjoner enkelt få oversikt og håndtere ansattes fravær. Kombinert med helsetelefonens tjenester, gir dette ansatte rask tilgang til profesjonell rådgivning, reduserer varigheten av sykefravær og bidrar til å opprettholde et høyt produktivitetsnivå. 

Tidlig håndtering for bedre helse 


Tidlig påvisning og håndtering av helseproblemer er avgjørende for å forhindre alvorlig sykefravær.
 

Helsetelefonen gir ansatte muligheten til å konsultere helsepersonell ved de første tegnene på sykdom. Dette gir organisasjonen muligheten til å iverksette tidlige intervensjoner, redusere sykefraværstiden og fremme rask helbredelse. 

Støtte for mental helse 


Mental helse har blitt et stadig viktigere aspekt av arbeidslivet, og organisasjoner må adressere denne utfordringen på en helhetlig måte.
 

Helsetelefonen inkluderer støtte for mental helse, slik at ansatte kan få hjelp og veiledning når de trenger det mest. Dette kan bidra til å forebygge stressrelatert sykefravær og skape et støttende arbeidsmiljø. 

Konfidensialitet og tillitsbygging 


Helsetelefonen opprettholder streng konfidensialitet, og ansatte kan føle seg trygge på å diskutere helseproblemer uten bekymring. Dette bygger tillit mellom ansatte og arbeidsgiver, og skaper et åpent kommunikasjonsmiljø.
 

Enkel Integrering i HRM-systemet

Helsetelefonens tjenester kan for eksempel enkelt integreres i eksisterende sykefraværsmodul i 4human HRM-systemet. Dette gjør det smidig for organisasjoner å dra nytte av disse innovative løsningene uten store IT-utfordringer. 

Ved en kombinasjon av sykefraværsoppfølgingsmodul og helsetelefon-tjenester i ditt HRM-system, kan norske organisasjoner ta avgjørende skritt mot å håndtere sykefravær mer effektivt. Denne duoen adresserer ikke bare utfordringer knyttet til sykefravær, men skaper også en helsefremmende kultur som styrker organisasjonens viktigste ressurs – de ansatte. Det er på tide å omfavne en ny æra av HRM og helsestyring for en sunnere og mer produktiv arbeidsplass. 

Les mer om Helsetelefon-tjenesten 4human Helse her. 

Last ned guide om 7 ting som effektiviserer virksomheten din med sykefraværsoppfølging, og forstå hvordan du kan håndtere utfordringene som følger med. 

.

Del innlegg:

Vi i 4human leverer moderne og skybaserte HR-systemer, og har en av de mest komplette, funksjonsrike og integrasjonsvennlige HRM-løsningene i Norge. Konsernet leverer også kvalitet- og styringssystemer for HMS. Vi i 4human jobber for å forenkle og forbedre din jobbhverdag.

Vårt motto: Vi setter mennesket i sentrum!

Ta kontakt med oss

* Ditt personvern er viktig for oss. Du kan når som helst trekke samtykke tilbake og endre dine e-post preferanser.

Vi i 4human leverer moderne og skybaserte HRM- og kvalitetsstyringssystemer med tilhørende konsulenttjenester. Vi jobber for å forenkle og forbedre din hverdag.

Vårt motto: Vi setter mennesket i sentrum!

Ta kontakt med oss

* Ditt personvern er viktig for oss. Du kan når som helst trekke samtykke tilbake og endre dine e-post preferanser.