Pre-Boarding: Nøkkelen til en vellykket start på jobben

Pre-Boarding: Nøkkelen til en vellykket start på jobben

Vi hører ofte om hvor viktig det er med onboarding, prosessen som introduserer og integrerer nye medarbeidere i virksomheten. Men vi burde ikke undervurdere verdien av pre-boarding. Den viktige tiden mellom jobbtilbud og den første arbeidsdagen.

Forberedelse baner veien

Pre-boarding har potensialet til å dempe usikkerheten og spenningen som kan ofte følger med perioden mellom å akseptere jobbtilbudet og oppstart. Ved å tilby relevant informasjon, som bedriftskultur, arbeidsplassens dynamikk, kollegaer og arbeidsoppgaver, kan nye medarbeidere føle seg mer forberedt og trygge på hva fremtiden har i vente. Ikke bare kan dette senke stressnivået, men også øke motivasjonen til den nye ansatte.

Pre-boarding skaper trygghet

Pre-boarding spiller en stor rolle i å danne første inntrykk av selskapet og kulturen. En grundig pre-boarding-prosess sender signaler til de nye medarbeiderne om at de allerede er verdifulle for organisasjonen før de faktisk begynner å jobbe. Det bygger tillit og engasjement, som i sin tur har positiv virkning på arbeidsmiljøet og bedriftskulturen, og samtidig kan redusere turnover.

Klar for første arbeidsdag

Pre-boarding har kraften til å ruste nye medarbeidere for oppgavene som venter, og dermed booste produktiviteten fra dag én. Ved å få relevant opplæring og nødvendig informasjon på forhånd, kan nyansatte starte arbeidet umiddelbart, uten å måtte bruke verdifull tid på å bli kjent med rutiner og systemer.

Utgjør en forskjell 

Pre-boarding er et viktig trinn i rekrutteringsprosessen – det er en mulighet for selskaper å skille seg ut og vise at de tar ansvar for en vellykket start for sine nye ansatte. Gjennom en positiv pre-boarding-opplevelse kan selskaper tiltrekke seg de beste talentene og samtidig redusere rekrutteringskostnader og tid.

Nøkkelen til å bygge en sterk merkevare som arbeidsgiver

Pre-boarding er også en kritisk del av arbeidet med å bygge en sterk EB (emplyer branding) merkevare. Gjennom en velstrukturert pre-boarding-opplevelse kan selskapet utvikle et rykte som en attraktiv arbeidsgiver blant kandidater og andre interessenter. Dette kan igjen påvirke rekrutteringsprosessen positivt og styrke selskapets omdømme.

Del innlegg:

Vi i 4human leverer moderne og skybaserte HR-systemer, og har en av de mest komplette, funksjonsrike og integrasjonsvennlige HRM-løsningene i Norge. Konsernet leverer også kvalitet- og styringssystemer for HMS. Vi i 4human jobber for å forenkle og forbedre din jobbhverdag.

Vårt motto: Vi setter mennesket i sentrum!

Ta kontakt med oss

* Ditt personvern er viktig for oss. Du kan når som helst trekke samtykke tilbake og endre dine e-post preferanser.

Vi i 4human leverer moderne og skybaserte HRM- og kvalitetsstyringssystemer med tilhørende konsulenttjenester. Vi jobber for å forenkle og forbedre din hverdag.

Vårt motto: Vi setter mennesket i sentrum!

Ta kontakt med oss

* Ditt personvern er viktig for oss. Du kan når som helst trekke samtykke tilbake og endre dine e-post preferanser.