EU Pay Transparency Directive forandrer landskapet! Er du klar?

EU Pay Transparency Directive forandrer landskapet! Er du klar?

Peopletech 2023 - 4human

EU’s direktiv om lønnstransparens kommer virkelig til å forandre landskapet for lønn og utfordre de nåværende lønnsprosessene for alle organisasjoner, uavhengig av størrelse på virksomhetene. 4human har med Sysarb en plattform og et team med eksperter som kan hjelpe kundene med denne overgangen, tilpasningen samt hjelpe virksomhetene med å få et forsprang mot konkurrentene i sine bransjer.

Det nye EU-direktivet om lønnstransparens «EU Pay Transparency Directive» ble stemt gjennom med majoritet i EU 30. mars i 2023. Direktivet er et signifikant steg nærmere i å minske EU’s lønnsgap mellom kvinner og menn og omfatter nesten samtlige regulatoriske trender på globalt nivå innen området likestilt lønnssetting. Ett av de viktigste delene i direktivet er å gi de ansatte rett til informasjon om de behandles likestilt eller ikke med sine kolleger i samme konsern/virksomhet, samt verktøy for å kreve retten til rett lønn. Hvert medlemsland har nå 3 år på seg til å implementere direktivet respektive nasjonale lover med siste deadline juni 2026.

Dagens arbeidsmarked vurderer potensielle karrieremuligheter ut ifra hvordan arbeidsgivere agerer, ikke bare hva de sier. Rettferdighet, mangfold og likeverd er ikke lenger bare «buzzwords»,  men noe ansatte holder sin arbeidsgiver ansvarlig for, og som 4human og Sysarb hjelper de å oppnå.

Alle som jobber med HR, og alle ledere, vil bli berørt av dette i årene fremover. Å sette i gang planer for å sikre en sømløs overgang er nøkkelen. De som proaktivt viser engasjement og takler utfordringen vil være best posisjonert.

Foredrag på Peopletech 2023 om hvordan EU Pay Transparency Directive forandrer landskapet 


Hør Bjørnar T. Andersen, administrerende direktør i konsernet 4human snakke mer om emnet under Peopletech 2023-konferansen sammen med Daniel Edenholm, gründer av Sysarb.

Du kan møte oss onsdag 11. oktober 2023, mellom kl. 08.00–16.00 på Oslo Kongressenter. Vi tar med oss solide fagressurser med høy kompetanse, og ønsker på denne måten å dele nyttig faglig påfyll. Meld deg på arrangementet her.

Hold deg oppdatert om det siste innen HR-tech i vårt nyhetsbrev som også vil gi deg mer relatert innhold om EU Pay Transparency Directive i skjemaet under.

Del innlegg:

Vi i 4human leverer moderne og skybaserte HR-systemer, og har en av de mest komplette, funksjonsrike og integrasjonsvennlige HRM-løsningene i Norge. Konsernet leverer også kvalitet- og styringssystemer for HMS. Vi i 4human jobber for å forenkle og forbedre din jobbhverdag.

Vårt motto: Vi setter mennesket i sentrum!

Ta kontakt med oss

* Ditt personvern er viktig for oss. Du kan når som helst trekke samtykke tilbake og endre dine e-post preferanser.

Vi i 4human leverer moderne og skybaserte HRM- og kvalitetsstyringssystemer med tilhørende konsulenttjenester. Vi jobber for å forenkle og forbedre din hverdag.

Vårt motto: Vi setter mennesket i sentrum!

Ta kontakt med oss

* Ditt personvern er viktig for oss. Du kan når som helst trekke samtykke tilbake og endre dine e-post preferanser.