Nå utvides minstekravene til arbeidsavtaler: Dette må du ha på plass

Nå utvides minstekravene til arbeidsavtaler: Dette må du ha på plass

Bloggserie: Slik forenkler og forbedrer du hverdagen for mennesker
Picture of Emilie Egeli

Emilie Egeli

Leveransekonsulent

Fra 1. juli 2024 trer nye regler for arbeidsavtaler i kraft, noe som vil påvirke både nye og eksisterende arbeidsavtaler. Endringene er en del av regjeringens innsats for å forbedre arbeidsvilkårene og gi arbeidstakere bedre rettigheter. Her er en oversikt over hva du trenger å vite om de nye kravene og hvordan de kan påvirke din arbeidsavtale. 

Hva er de viktigste endringene?

 1. Utvidede krav til innhold:
  • De nye reglene krever mer detaljerte arbeidsavtaler. Dette inkluderer informasjon om prøvetid, midlertidige ansettelser, og arbeidstid ved hjemmekontor.
  • Arbeidsgivere må nå spesifisere rettigheter og plikter tydeligere i arbeidsavtalen, noe som skal gi arbeidstakere en bedre forståelse av sine vilkår og rettigheter.

 2. Prøvetid og midlertidige ansettelser:
  • Kravene til prøvetid og midlertidige ansettelser strammes inn. Dette er for å sikre at flere arbeidstakere får faste ansettelser, noe som gir større trygghet og stabilitet i arbeidslivet.
  • Adgangen til midlertidige ansettelser begrenses til situasjoner med et klart og tidsavgrenset behov for ekstra arbeidskraft​.

 3. Nye frister og praktiske endringer:
  • Arbeidsgivere må oppdatere eksisterende arbeidsavtaler dersom arbeidstakere ber om det, innenfor de nye fristene.
  • Endringene skal sikre at alle ansatte har oppdaterte og gyldige arbeidsavtaler som følger de nye lovkravene.

Hvordan forberede seg på endringene? 


For å unngå ubehagelige overraskelser og sikre at din arbeidsavtale er i tråd med de nye kravene, er det viktig å sette seg inn i endringene og forberede seg. Arbeidsgivere bør sørge for å oppdatere arbeidsavtalene i henhold til de nye reglene, og arbeidstakere bør sette seg inn i hva endringene innebærer for dem.

Hos oss kan du få tilgang til et kurs hvor vi går grundig gjennom de nye kravene til arbeidsavtaler. Her får du blant annet eksperthjelp fra advokat Harald Breivik som vil gi deg den nødvendige kunnskapen for å være godt forberedt før endringene trer i kraft.

De nye kravene til arbeidsavtaler som trer i kraft 1. juli 2024, har som mål å gi arbeidstakere bedre rettigheter og en klarere forståelse av sine arbeidsvilkår. Det er viktig både for arbeidsgivere og arbeidstakere å være oppdatert på disse endringene for å sikre at arbeidsavtalene er i samsvar med de nye reglene.

For mer informasjon og detaljert gjennomgang av de nye kravene, anbefaler vi å få tilgang til innspilt kurs om emnet samt. arbeidsavtalemal.

Vil du vite mer?

Få tilgang til kursmateriale (opptak og arbeidsavtalemal) og få en grundig praktisk gjennomgang av de nye kravene.

Del innlegg:

Vi i 4human leverer moderne og skybaserte HR-systemer, og har en av de mest komplette, funksjonsrike og integrasjonsvennlige HRM-løsningene i Norge. Konsernet leverer også kvalitet- og styringssystemer for HMS. Vi i 4human jobber for å forenkle og forbedre din jobbhverdag.

Vårt motto: Vi setter mennesket i sentrum!

Ta kontakt med oss

* Ditt personvern er viktig for oss. Du kan når som helst trekke samtykke tilbake og endre dine e-post preferanser.

Vi i 4human leverer moderne og skybaserte HRM- og kvalitetsstyringssystemer med tilhørende konsulenttjenester. Vi jobber for å forenkle og forbedre din hverdag.

Vårt motto: Vi setter mennesket i sentrum!

Ta kontakt med oss

* Ditt personvern er viktig for oss. Du kan når som helst trekke samtykke tilbake og endre dine e-post preferanser.