Mattrygghet ISO 22000
Vi i 4human QM365 tenker fortsatt at ett system er bedre enn flere. Derfor inkluderer vårt system nå funksjonalitet hvor du også kan styre virksomhetens arbeid med ISO 22000 mattrygghet – sammen med dine andre ledelsesbehov.
Trygg matproduksjon med HACCP
De fleste virksomheter som jobber med matproduksjon tar mulige helsefarer meget alvorlig. ISO 22000 hjelper til med en ekstra sjekk for svake punkter i produksjonslinjen.
En viktig del av standarden innen mattrygghet er HACCP. HACCP kan sammenlignes med en tradisjonell risikoanalyse, men har en litt annen tilnærming til hva som skal risikovurderes.
Hvordan løser 4human QM365 dette?
Når type styringstiltak er definert, jobber du videre med å lage tiltak for å finne, implementere, og verifisere relevante CCP/OPRP per matsikkerhetsfare.
Rådgiver innen mattrygghet
Vi ønsker at våre kunder skal ha et levende ledelsessystem. Vår arbeidsmetodikk sikrer at det er deres virksomhet som gjenspeiles i deres system samtidig som dere får en grundig opplæring i systemet.
Ønsker du å vite mer? Ta kontakt med oss i dag!
Hva er HACCP?
Hvordan gjennomføre HACCP?
- Identifisere mulige farer
- Gjennomføre fareanalyse for å avgjøre om hvilken type styringstiltak som er nødvendig
- CCP – kritisk styringspunkt (kritisk grense)
- OPRP – operativ grunnforutsetning (handlingskriterier)
- Identifisere steder hvor styring er nødvendig – kritiske kontrollpunkter
- Fastsette akseptable grenser for hvert enkelt punkt
- Gjennomføre overvåking for kontroll av punktene
- Foreta korrigerende tiltak hvis punktet overstiger akseptabel grense
- Evaluering og verifisering av matvaretryggheten, sjekk at punkt 1-6 fungerer effektivt
- Dokumentasjon og loggføring som viser at punktene 1-7 er oppfylt